rock bottom verslaving

COMING SOON - rock bottom!

middelengebruik & verslaving.

Onder zorgprofessionals ‘leeft er een sterke behoefte’ naar het vergaren van kennis over het thema ‘middelengebruik en verslaving’. Daarom hebben Wij zijn BROER! & ZIJN. academy de handen ineengeslagen en een doeltreffende training ontwikkeld. Na deelname aan de training ‘Rock bottom!’ kun je effectief bijdragen in de begeleiding en ondersteuning van mensen die kampen met problematisch middelengebruik of verslavingsproblematiek.

Tijdens de training ontdek je de vicieuze cirkel van verslaving aan de hand van een echt levensverhaal, dit aangeboden door een ervaringsdeskundige (in herstel). Hierdoor begrijp je beter hoe deze cyclus zich ontwikkelt en hoe de vicieuze cirkel in stand gehouden wordt.

Je ontwikkelt en ontplooit hoe je verslavingsgedrag beter kunt herkennen en begrijpen. We koppelen dit direct aan jouw praktijk, zodat je de opgedane kennis meteen kunt toepassen. Daarnaast besteden we aandacht aan de juiste grondhouding van zorgprofessionals; hoe bouw je een sterke band op en hoe creëer je een veilige omgeving? Je leert praktische strategieën en communicatietechnieken om verbinding te maken en te behouden.

De training ‘Rock bottom!’ biedt een diepgaande benadering van verslaving. Het stelt jou als zorgprofessional in staat om met vertrouwen te werken en een positieve impact te maken.