Professionele standaarden beroepscode tuchtrecht & ethiek skj

professionele standaarden

beroepscode, tuchtrecht en ethiek – basis & verdieping.

Jeugd- en gezinsprofessionals hanteren de beroepscode BPSW als praktisch en ethisch kompas. De Beroepscode is een van de onderdelen van de professionele standaarden. Naast de Beroepscode horen daarbij: de Richtlijnen Jeugdhulp en Jeugdbescherming en verschillende wetten en regels. De professionele standaarden ondersteund jou bij het nemen van belangrijke beslissingen en het leveren van verantwoorde zorg.

van vinken naar vonken.
Veel jeugd- en gezinsprofessionals beschouwen de training “Professionele standaarden – beroepscode, tuchtrecht & ethiek” als een verplichting, oftewel ‘een moetje’. De training wordt vaak ervaren als droge en taaie stof. Daarom heeft ZIJN. academy, in samenwerking met trainer Oscar Plomp, de basis en verdiepende training op een doeltreffende en interactieve manier ontwikkeld.

kompas.
Ontdek je ware professionaliteit en jouw kernwaarden in dit prachtige maar complexe vak. Ontwikkel inzicht in het tuchtrecht en hoe dit gerelateerd is aan de professionele standaarden. Ontplooi hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen in je dagelijkse werk, zodat je ethisch verantwoord handelt.

vak-volwassenheid.
Reflectie is een belangrijk instrument dat we in deze training zullen verkennen. Tijdens de training ontvang je tools om reflectie in je dagelijkse werkpraktijk te integreren. Daarnaast zullen we ethische dilemma’s uit het werkveld bespreken en je helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden om met deze uitdagende situaties om te gaan.

We kijken ernaar uit om samen een inspirerende en leerzame ervaring te creëren!

Deze training is een verplicht onderdeel voor de herregistratie van jeugd- en gezinsprofessionals die geregistreerd zijn bij het SKJ.

 

Jeugd- en gezinsprofessionals met een SKJ-registratie kunnen deze training indienen bij het SKJ als onderdeel van hun herregistratie.

 

Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen. Wij geven je graag advies op maat, afgestemd op jullie wensen. Je kan ons bereiken via academy@zijn.nl of bel naar 088 – 93 90 399.

De training wordt aangeboden in groepsvorm, klassikaal, op onze informele trainingslocatie.

Tijdens deze training ga je, naast het verkrijgen van kennis en inzicht, op een interactieve manier aan de slag gaan met het ontdekken van je ware professionaliteit en kernwaarden, de beroepsethische standaarden en het belang van reflectie in je dagelijkse werkpraktijk.

 

De training “Professionele standaarden – beroepscode, tuchtrecht & ethiek” wordt conform de SKJ-voorwaarden aangeboden in twee dagdelen.

 

Voorafgaand aan het eerste dagdeel (basis) ontvang je een voorbereidende opdracht, zodat je alvast kan kennismaken met de beroepscode. Na het tweede dagdeel (verdieping) sluit je de training af met een eindopdracht om je opgedane kennis te toetsen. Deze eindopdracht maak je thuis via onze digitale leeromgeving en is een verplicht onderdeel van de training. De opdracht moet met een voldoende beoordeeld worden.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

Dag 1

 • Kennis over de Professionele standaard;
 • Beroepscode en hoe dit toe te passen in jouw praktijk;
 • Norm van de verantwoorde werktoedeling en jouw rol;
 • Kennis en vertrouwen over het onderwerp tuchtrecht.

Dag 2

 • Kennis over ethische kaders;
 • Stappenplan bij ethische dilemma’s;
 • Reflectie in je dagelijkse werkpraktijk.

 

 • Je weet de professionele standaard toe te passen in je eigen werkpraktijk.
 • Je hebt je ware professionaliteit en jouw kernwaarden in dit prachtige vak ontdekt.
 • Je hebt inzicht en vertrouwen verkregen over de procedure van het tuchtrecht en hoe dit gerelateerd is aan de Professionele Standaard.
 • Je weet hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen in je dagelijkse werk, zodat je ethisch verantwoord handelt.
 • Je hebt tools meegekregen om reflectie in je dagelijkse werkpraktijk te integreren.
 • Je kan met behulp van een stappenplan ethische dilemma’s uitwerken en bespreekbaar maken.

 

 • Na afloop van de verdiepende training maak je een eindopdracht. Bij een voldoende beoordeling ontvang je een ZIJN. academy deelnemerscertificaat.
 • Ben jij SKJ-geregistreerd? Dan ontzorgt ZIJN. academy jou door het toekennen van de 11,5 SKJ-punten (bestaande uit 7 contacturen, 3,5 uur zelfstudie en 1 uur verwerkingsopdracht).

 • vrijdag 10 & 24 mei 2024 van 09:30 tot 13:00 uur (aanvangstijd 09:15).

De kosten voor deze training zijn € 550,- exclusief BTW.  *ontvang €100 korting bij aanmelding voor 30 april!
Inclusief lesmateriaal / koffie / thee / frisdranken.