kindgesprekken zorgprofessional SKJ

kindgesprekken.

Als hulpverlener komen we regelmatig in contact met kinderen die opgroeien in onveilige situaties. Deze kinderen hebben vaak te maken gehad met moeilijke omstandigheden. Het is van groot belang dat we als hulpverleners in staat zijn om op een respectvolle en betrokken manier met deze kinderen in gesprek te gaan.

Maar hoe ga je dan met kinderen in gesprek over moeilijke dingen, waar doe je dat en wanneer doe je dat? En wanneer is het nodig om bepaalde tools in te zetten en wanneer niet? De workshop Kindgesprekken voorziet je van de nodige vaardigheden en kennis om effectieve gesprekken te voeren met kwetsbare kinderen. Tijdens deze workshop ontvang je concrete tools die je helpen om gesprekken aan te gaan met kinderen van verschillende leeftijden. Hierbij ligt de focus op het begrijpen van de beleving van het kind en niet op waarheidsbevinding.

Op de juiste manier luisteren en gesprekken voeren met een kind, kan de veiligheid en de ontwikkeling van het kind sterk verbeteren. Deze workshop biedt waardevolle ondersteuning en handvatten om dit te bereiken.

Deze workshop is geschikt voor alle zorgprofessionals binnen het sociaal domein.

 

Incompany
Wil je deze training met meerdere collega’s volgen? Dat kan! Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen. Wij geven je graag advies op maat, afgestemd op jullie wensen. Je kan ons bereiken via academy@zijn.nl of bel naar 088 – 93 90 399.

De workshop wordt aangeboden in groepsvorm, klassikaal, op onze informele trainingslocatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Psycho-educatie kindermishandeling
• Hoe ga je met kinderen in gesprek, ‘tools’
• Voorbereiden & betrekken van ouder(s) bij gespreksvoering

  • De workshop biedt jou inzichten die kunnen helpen om in gesprek te gaan met kinderen van verschillende leeftijden
  • Je krijgt de mogelijkheid om te reflecteren op je eigen handelen
  • Je leert dat het doel van gesprekken met kinderen altijd gaat om inzicht te krijgen in de belevingswereld van kinderen en niet om te doen aan waarheidsbevinding
  • Je krijgt direct toepasbare handvatten voor in de praktijk mee
  • Het volgen van deze workshop versterkt jouw vaardigheden als professional
  • Al onze trainingen zijn ontwikkeld op HBO werk- & denkniveau
  • Je ontvangt na afloop van deze training een ZIJN. academy deelnemerscertificaat
  • Ben jij SKJ-geregistreerd? Dan ontzorgt ZIJN. academy jou door het toekennen van de 4,5 SKJ-punten (bestaande uit 3 contacturen en 1,5 uur zelfstudie/verwerkingsopdracht)

ZIJN. academy neemt actief deel aan de ‘Week tegen Kindermishandeling’, die plaatsvindt van 20 tot 26 november 2023.

 

Tijdens deze week wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat je kunt doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

 

De Week dient als extra stimulans om iedereen (opnieuw) te laten inzien dat ze een verschil kunnen maken voor een kind dat in de knel zit. Om deze reden organiseert ZIJN. academy op 23 november 2023 van 12:00 tot 16:00 uur een workshopmiddag ‘Kindgesprekken’* met speciaal op deze dag een extra tool uit ‘Words and pictures’ én een gratis lunch. *4,5 SKJ-punten

 

Tijdens de workshopmiddag ontvang je als zorgprofessional waardevolle ondersteuning en praktische handvatten.

 

De kosten voor deze workshopmiddag zijn € 150,- exclusief BTW.
Inclusief lesmateriaal / koffie / thee / dranken / lunch.

 

* De workshopmiddag gaat door bij minimaal 8 aantal deelnemers.

 

week_tegen_kindermishandeling